yükleniyor...

Telefon ve Data Tesisatı

Telefon: Ses-görüntü ve veri iletişimi için telefon ve data tesisatları tüm dünyada her türlü bina ve tesis için %100 gereksinim duyulan sistemler olmuşlardır. Günümüzde bu tesisatlar yapısal kablolama(data) ile aynı başlık altında çözümlenebilmektedir. Firmamızın sağladığı telefon sistemleri; analog telefon santralleri, dijital-IP santraller, analog telefonlar, digital telefonlar ve dect sistem telefonlardan oluşmaktadır.

 

Data Tesisatı (yapısal kablolama): Yapısal kablolama, data ( bakır ve fiber), ses, şebeke, UPS ve güvenlik sistemi sinyallerinin düzgün şekilde iletimini sağlamak üzere yapılan ve bu sistemleri tek bir çatı altında toplayarak yönetebilmeye ve gerektiğinde genişletmeye imkan sağlayan bir altyapı çalışmasıdır. Yapısal kablolama sistemleri kritik iş uygulamalarının üzerinde çalıştığı network sisteminin en uzun süre kullanılan parçasıdır. Network sistemlerinin kablolama alt yapısı kadar uzun kullanılan başka hiç bir elemanı yoktur. Bu denli önemli olan kablolama alt yapısı kurumların toplam network yatırımlarının %2´sini oluştururken, karşılaştığımız network problemlerinin %80´inin temelinde hatalı tasarlanmış ve uygulanmış kablolama sistemleri tespit edilmiştir. Yaşanabilecek en ufak bir sorunun büyük zaman kayıplarına ve maddi kayıplara yol açacağını göz önünde bulundurursak yapısal kablolamanın önemi daha açık anlaşılacaktır. Yapısal kablolamada en önemli nokta doğru projelendirilmenin yapılabilmesi ve düzgün ekipmanların kullanılmasıdır. Projelendirme, şirketlerin büyüyebileceği de göz önünde bulundurularak, daha sonra istenildiğinde genişlemeye imkân sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Düzgün kurulan bir altyapı ile kurumların bu alandaki ihtiyaçları uzun bir süre boyunca karşılanabilir

 

Kamera, alarm ve yangın tesisatları: Günümüzde en fazla ihtiyaç duyulan güvenlik sistemlerinin başında kamera sistemleri gelmektedir. Kamera tesisatı yapılırken kullanılacak kamera çeşidine göre kullanılacak kablo belirlenir ve istenilen noktalara kablolar yerleştirilir. Kamera seçiminde önemli olan, alıcının isteğine göre en iyi çözünürlüğe ve en az maliyete göre işyerine en uygun kamerayı seçebilmektir. Kameralar farklı özelliklere göre ayrılırlar: Günümüzde en fazla ihtiyaç duyulan güvenlik sistemlerinin başında kamera sistemleri gelmektedir. Kamera tesisatı yapılırken kullanılacak kamera çeşidine göre kullanılacak kablo belirlenir ve istenilen noktalara kablolar yerleştirilir. Kamera seçiminde önemli olan, alıcının isteğine göre en iyi çözünürlüğe ve en az maliyete göre işyerine en uygun kamerayı seçebilmektir. Kameralar farklı özelliklere göre ayrılırlar:

Gece görüşlü kameralar: Dış ortam kamerası da denen gece görüşlü kameralar ışık olmadan cismi görüntüleyemez.

Box kameralar: Box kameralar görünüş olarak geleneksel güvenlik kamerası kapsamına girer. Box kamera türleri, genellikle ofis, apartman vb. iç mekanlarda kullanılmaktadır. Dış ortamlarda kullanılmak istenildiği takdirde de muhafaza edilerek rahatça kullanılabilir.

Dome Kameralar: Hızlı Dome, kızılötesi Dome ve saldırıya dayanıklı Dome olarak çeşitleri bulunmaktadır. Genellikle kapalı alanlarda kullanılırlar.

Kızılötesi Kameralar: Infra-red yani kızılötesi ışınlar kullanarak, karanlık ortamlarda görüntü elde etmeye yarayan güvenlik kameralarıdır.

Analog Kameralar: Analog kameralar aldıkları görüntüleri MPEG ya da MJPEG formatında radyo dalgaları ile analog sinyal olarak gönderirler.

IP Kameralar: IP kameralar, analog sinyali tümleşik DVS (Digital Video Server) ile işleyip sayısala çevirerek Ethernet bağlantı aracılığıyla yayın yapabilen kameralardır.

PTZ Kameralar: PTZ (Pan, tilt, zoom) özelliğine sahip, kamera açısı dijital olarak kontrol edilerek değiştirilebilen kameralardır.

Firma olarak tüm kamera sistemlerinde keşif, teklif, montaj ve sonrası teknik destek personeli bulunmaktadır. Alarm sistemi, ev veya işyerinin hırsızlık, tehdit, gasp, yangın, sağlık sorunu gibi durumlarda başkalarını (Alarm haber alma merkezi, mal sahibi, komşular) haberdar edip yardım çağırmayı sağlayan elektronik güvenlik sistemidir. Alarm haber alma merkezleri panelden kendilerine gelen mesajı tipine göre kullanıcıya, polise, itfaiyeye, ambulansa yönlendirir. Mayam Elektrik müşteri memnuniyeti garantili alarm sistemleri üzerinde tecrübelidir ve alarm durumları için kalıcı çözümler sunmaktadır.

Yangın algılama ve alarm sistemleri her türlü yapı, bina, tesis ve işletmelerde çıkabilecek yangınları daha başlangıç aşamasında tespit etmek, binada yaşayanları bu durumdan haberdar etmek, gerekli güvenlik birimlerine ve itfaiyeye haber vermek amacıyla kurulan hem can hem de mal korumaya yönelik sistemlerdir. Bütün güvenlik sistemleri önemli olmasına rağmen yangının bir binaya ve yaşayanlarına verebileceği zararlar düşünüldüğünde yangın algılamanın gerekliliği daha net anlaşılabilir.

 

Yangın algılama sistemleri, yürürlükteki yangından korunma yönetmeliklerine ve ilgili standartlara uygun olarak tasarlanmaktadır. Firmamızca yangın algılama sistemleri alt yapısı hazırlama ve projelendirme yapılmaktadır.